безалкохолен

безалкохолен
безалкохо̀л|ен, -на, -но <-ни>
прил analcòlico

Български-италиански речник. 2015.

Игры ⚽ Поможем сделать НИР

Look at other dictionaries:

  • газира — (фр. gazer) засити/заситува со гас, особено со јаглеродна киселина (на пр., вино, безалкохолен пијалак и др.) …   Macedonian dictionary

  • крахер — (гер. krachen прска) вид безалкохолен пијалак од сода вода и мало количество овошен сок, во затворени шишиња кои при отворањето пукаат …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”